Wednesday, 10 October 2012

baby bijak vs papa excited!


rasa macam dah lama pulak x update blog ni..huhu... macam malas la...
tp tiba2 rajin pulak..itu pun sebab tringat gelagat 2 cinta hati sy ni..

nape tajuk entri saya mcm ni...jgn salah paham...bukan bergaduh ye..hehe...cuma terkenangkan betapa la kedua2 nya selalu buat sy senyum sorang2

nak cerita yg mana dulu ye..baby ke papa?
hurmm papa la.. haha.. semalam sy kena marah..sbb baby x gerak sgt..puncanya ade orang urutkan kaki n perut..bila ngadu kat cinta hati sy baby kurang aktif... papa terus risau..terus bawak g klinik.. ok doc pon scan..tp sebelum scan baby sgt la hyperaktif...sampai doc pon gelak...macam mane la mama die bley kate baby x aktif,walhal blom scan lg baby dah tunjuk kn diri die...smpai doc kate..baby nie nk jumpa sy kot..haha.. melayang $$$... xpela, budak bijak ni kn kesayangan papa dia..

ok pastu tros g jusco...nk cari bakul baby..bukan bakul utk barang baby..tp bakul utk letak baby... sy pernah nampak mase check up kt klinik...senang nye kakak tu bawak baby die...baby pon tdo nyenyak je..comel dalam bakul... ^__^.. puas la sy mencari kat jusco tebrau..trun naik,,tp last2 x jmpe jugak.. actually ini dah kali ke berapa kami keluar semata2 nk cari bakul tu.. tp still xde.. hmm memg xde rezeki..

papa pon pasrah la..lain yg kami plan nk beli, lain pulak yg kami bawak balik..hehe.. papa belikan baby katil kecik...nk kata katil,cm x sesuai..sbb kecik je..bley lipat jd beg..tp fungsi dia same cm katil..siap ada lampu khas lg untuk baby.. masa nk balik tu sempat lg cinta hati sy pegang perut n cakap kat baby... cepatlah kuar syg.. dah beribu wet papa abes ni..haha...kesian die....maklumlah dia sorang yg bekerja.. 

hari ni pulang dr kerja, cinta hati sy ckp..esok almari baby sampai.. aik?? biar betul.. x cakap pape pon..n kami x pernah pon plan nk beli almari khas utk baby...tau2 je papa dah bli..katanya nanti senang...semua brg n baju2 baby mama kemas n letak satu tempat...so nmpak kemas..hehe... hurmm excited nye lah papa ni.. 

masa kami keluar dating, papa selalu cakap...nanti nk hantar baby sekolah tahfiz.. masukkan kat sekolah agama..tp nk masukkn jugak sekolah sains..aduh pening dibuatnya..mane satu la anak mama nk g skolah ye..
hehe.. 

mungkin soul cinta hati sy nk jadi ayah dah smpai kot..tu yg terlebih excited..hehe pape pon sy sgt2 bersyukur n rasa bahagia... Alhamdulillah Allah beri peluang utk merasa nikmat yg satu ni...nikmat bakal menjadi ibu..

baby pon dah makin bijak+cerdik...suka main2 kan nurse or doc yg nk check up die...byk kali dah jd... pandai nya anak mama ni... =).. ade masa tu doc smpai terpaksa duduk n tgu die diam kejap,, baby pulak saje nk kenakan doc..haha..kelakar btol !
time papa meluah rasa or bercerita pape kat mama die, dia diam jek.. nk dgr skali la tu org tua berborak...hehe.. alahai cinta hati mama...x sabar nk tgu kamu syg...

khamis ni sy genap 38 minggu... ahad dah nk konvo...semua dah ready...moga sempat la sy berkonvo...
bak kata diyana bff sy, baby ko kn dah belajar 1 sem,mesti die nk grad same..hehe... aamiin..harap2 mcm tula...tp andaikata baby nk keluar jugak b4 ahad nie,, mama n papa redha n bahagia sgt..yg penting kamu selamat n sihat syg...rindu nya nk jumpa kamu... moga Allah permudahkan segala urusan kami... moga sy dan suami dapat mendidik anak kami dgn didikan agama secukupnya..dan mudah-mudahan die membesar menjadi makna bagi nama yg telah kami pilih untuk nya...Aamiin~


comel nya baby ni... ^__^